Svenskt ModellflygAnvändarvillkor Svenskt Modellflyg


Användarregler:
 1. Inlägg som innehåller material eller länkar till material som strider mot Lagen om elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112) eller som på annat sätt kan uppfattas som stötande eller kränkande, kommer att raderas och författaren kan komma att stängas av från denna tjänst. Lagen om elektroniska anslagstavlor reglerar bl.a. barnpornografi och hets mot folkgrupp. Övrigt material tar vi inget ansvar för.

 2. Inlägg som innehåller personangrepp eller personlig kritik mot andra medlemmar tas bort.

 3. Användarnamnet du väljer får inte relatera till kommersiell verksamhet. Inte heller får du visa en e-postadress eller en hemsida i din profil som kan spåras till ett företag som kan tänkas vilja göra reklam på Svensktmodellflyg.se.

 4. Språkbruket som används på denna site skall följa netikett, vilket t.ex. innebär att språket skall vara vårdat, grova svordomar och könsuttryck skall helst undvikas.

 5. Klagomål, reklamationer och garantiärenden ska i första hand tas med inköpsstället/handlaren eller allmänna reklamationsnämnden.

 6. Av säkerhetsskäl sparas all trafik över sajten på separat lagringsmedia. Detta för att dels kunna spåra när det föranligger kränkning av tredje part eller när det förekommer verksamhet som står i strid mot andra uppsatta regler för användandet av tjänsten.

 7. Om vi finner det nödvändigt kan författarens identitet efterforskas för vidare åtgärder.

 8. Annonsering i forumet är inte tillåten utan skall hållas till köpochsälj.

 9. Som näringsidkare får man ej göra reklam för sina produkter genom att länka till, eller på annat sätt klargöra att man säljer produkten genom pris, uppgifter m.m. Detta gäller även om produkten efterfrågas i forumet. Det är heller inte tillåtet att göra inlägg där den som postat inlägget, eller en närstående person, kan tänkas ha ekonomisk vinning av budskapet. Upprepade rekommendationer av produkter eller tjänster från samma eller olika medlemmar kan komma att ses som kommersiella även om ingen tydlig koppling finns. Reklam via e-post eller direktmeddelande ställd till medlemmar i forumet är inte tillåten. Är du företagare och vill komma i kontakt med medlemmar är det möjligt att annonsera. Maila oss på info[AT]svensktmodellflyg.se för mer information.

 10. Svenskt Modellflyg förbehåller sig rätten att ta bort publicerat material.

 11. Vi förbehåller oss rätten att ändra på dessa regler.Rekommendationer och trivselråd:
 1. Om material som strider mot ovanstående regler påträffas på denna webbsida, var god anmäl detta till någon av webbredaktörerna.

 2. Tänk på att inläggen blir mer trovärdiga om du använder ditt riktiga namn och uppger bostadsort.

 3. Håll dig till ämnet. Det är bättre att du startar en ny tråd än att du avviker från ämnet. Flera ämnen i samma tråd gör det svårt att hitta informationen man söker. All diskussion i Svensktmodellflygs forum ska innehålla ämnen som rör modellflyg. Undantaget är forumkategorin offtopic.

 4. Skriv en tydlig rubrik. Undvik generella rubriker som ”En liten fråga” eller ”Hjälp”. Rubriken ska säga något om frågan t ex ”Val av motorsetup till formosa” eller ”Byggtråd wildcat”.

 5. Visa respekt och hjälp till om du kan. Diskutera sakfrågor utan att brusa upp eller gå till personangrepp. Det är naturligt att ha olika åsikter. Läs gärna mer om netikett på wikipedia.

 6. Driv diskussionen framåt och motivera dina åsikter. Har du inget konstruktivt att säga, kan det vara bättre att avstå från att posta ett inlägg. Var kreativ och driv frågan framåt istället för att bara säga emot eller ha enstaviga kommentarer. Meningslösa inlägg gör det svårare att hitta det som är värdefullt.

 7. Posta inte samma fråga under flera rubriker. Använd sökfunktionen för att ta reda på om din fråga ställts tidigare. Det är dock helt ok att ställa en tidigare besvarad fråga, om du av någon anledning vill ha ett "eget" svar på din fråga.

 8. Det är omöjligt för oss att ta ansvar för och bekräfta sanningshalten i de inlägg som görs här. Ta dem därför för vad de är och kontrollera själv innan du agerar utifrån något du läst i vårt forum.Senast uppdaterad 2006-05-13

Läs gärna mer om SMF och historik under Vad är SMF?